Vårt företag

VÄLKOMMEN TILL WESTERLINS AUTOMATION AB

 

Westerlins har sedan starten 1925 levererat utrustning med små underhållskrav och låga driftskostnader – allt för att garantera kostnadseffektivitet.

Idag levererar Westerlins lösningar runt hela världen där vi utöver hög produktivitet även har en oöverträffad fokus på miljö, hälsa och säkerhet.

Westerlins erbjuder ett brett utbud av flexibla lösningar såsom Elskåp, PLC & SCADA-system, RTU och många andra typer av automationsutrustning.

Industriautomation

Med vår mångåriga erfarenhet av automatisering av industriella processer genomför vi projekt bestående av elkonstruktion, apparatskåpsbyggnation & programmering av PLC/HMI system för allt från små enkla maskiner till avancerade industrianläggningar.


Vi arbetar fabrikatsoberoende med de ledande leverantörerna på marknaden i våra projekt. Genom att ha hela kedjan från konstruktion till färdig produkt i huset säkerställer vi funktion och utförande åt dig som kund. Vår elverkstad i Malmö producerar automatikskåp för industri & fastighetsautomation, elfördelningar & lågspänningsställverk.

Vi utför både serietillverkning och tillverkning av kundanpassade utrustningar.

Elkraftsautomation

Baserat på vår bakgrund inom industriell automation har vi byggt upp system för styr & övervakning av elkraftsanläggningar.

Till fördelnings & nätstationer levererar vi stationsdatorer baserade på PLC eller RTU plattformar av kända fabrikat, anpassade efter elnätföretagens standarder.

För fjärrkontroll används ofta busssytem som IEC 60870-5-104/101 och lokalt i stationerna samsas hårdtrådade signaler med moderna bussystem som IEC61850 & Modbus TCP.

Vi tidssynkroniserar mot GPS-klockor och NTP-servrar både uppåt & nedåt i anläggningarna och säkerställer korrekt information till driftspersonal.

Vi producerar stationsdatorskåp, relä & objektskåp, kommunikationsskåp i vår egna verkstad i Malmö.

Via standardiserade testprocedurer för FAT/SAT säkerställer vi att kravbilder för anläggningarna uppfylls.

TJÄNSTER

AUTOMATION

I verkstaden i Malmö producerar vi automatikskåp för industri och fastighetsautomation, elfördelningar och lågspänningsställverk.

All utrustning testas och dokumenteras omsorgsfullt innan leverans.

Vi utför både serietillverkning och tillverkning av unika utrustningar som är skräddarsydda helt enligt kundens önskemål.

ELKONSTRUKTION

Vi designar elektriska system för automatisering & strömfördelning med hjälp av Elprocad och/eller Eplan. Alla konstruktion baseras på lokala och globala standarder för att uppfylla gällande direktiv.

Konstruktionsritningar levereras alltid i redigerbart format till dig som kund för vidare bearbetning under produktens livslängd.

PROGRAMMERING OCH DRIFTSÄTTNING

Vi utför programmering av PLC/HMI och Scada-program för allt från enkla maskiner till avancerade infrastrukturlösningar.

Alla program baseras på många års erfarenhet och utgår från standardiserade programmeringsblock för att minimera utvecklingstider och risken för fel.

INSTALLATION OCH SERVICE

Vi utför installationer av våra produkter på plats över hela världen.

Våra erfarna elektriker kan utföra allt arbete eller fungera som installationsansvariga för att stödja lokala installatörer.

 

 

Kontakta oss